Excursies 2018-2019

Jaarlijks worden er voor cursisten en leden van de Alliance Française Nijmegen reizen naar Frankrijk georganiseerd en regelmatig vindt er vanuit Nijmegen een dagexcursie plaats naar een tentoonstelling of een ander evenement dat een aspect van de Franstalige cultuur belicht.

Weekendreis: Tussen Somme en Sambre
5-6-7 oktober 2018

Onder leiding van prof. dr. Nico Nelissen gaat de reis naar de plaatsen Malbode, Avenne-aan-de-Helpe, Sint-Kwintens, Kamerijkskasteel en Belle. Nooit gehoord van deze plaatsen? Het zijn de oude Nederlandse aanduidingen van: Maubeuge, Avesnes-sur-Helpe, Saint-Quentin, Le Cateau-Cambrésis en het Waalse Beloeil. Zijn dat interessante plaatsen om te bezoeken? In alle opzichten, zeker voor liefhebbers van architectuur, stedenbouw, cultureel erfgoed, tuin- en landschapsarchitectuur, beeldende kunst en cultuur. De genoemde middelgrote en kleine steden verraden in hun uiterlijk hun lange en bewogen (cultuur)geschiedenis. U vindt er prachtige voorbeelden van gotische kathedralen, kerken en kloosters. U zult mooie specimen zien van militaire architectuur: stadsmuren, stadspoorten en aarden verdedigingswerken (uiteraard ook van Vauban). U vindt meer informatie in het programma.

Arthur Schekermans heeft er opnieuw een prachtig beeldverslag van gemaakt. Bonne découverte !

Drie dagen Parijs
29-30-31 maart 2019

Ook dit jaar gaat er weer een driedaagse busreis naar Parijs met een zeer gevarieerd programma. Vernieuwende architectuur, originele wandelingen, actuele tentoonstellingen, dans en muziek: u stelt zelf uw programma samen en onder deskundige begeleiding ontdekt u de mooiste kanten van Parijs.
Nadere informatie en een inschrijfformulier worden t.z.t verspreid onder de cursisten en de leden.