Excursies 2015-2016

 

Jaarlijks worden er voor cursisten en leden van de Alliance Française Nijmegen reizen naar Frankrijk georganiseerd en regelmatig vindt er vanuit Nijmegen een dagexcursie plaats naar een tentoonstelling of een ander evenement dat een aspect van de Franstalige cultuur belicht.

Drie dagen Parijs
18-19-20 maart 2016

Tijdens deze excursie laten onze begeleiders u bijzondere, nieuwe en onontdekte kanten van Parijs zien. Musea, architectuur, wandelingen door authentieke buurten, de Franse keuken….. dit alles maakt deze reis weer tot een van de hoogtepunten van het seizoen. 

Wilt een indruk krijgen van een deel van het programma van de voorjaarsreis 2016 naar Parijs? Dan kunt u de prachtige fotoreportage Parijs anders van Arthur Schekermans bekijken.

Dagexcursie Doesburg en Gorssel
5 maart 2016

Tijdens deze dagexcursie brengt u een bezoek aan Museum Lalique Nederland in Doesburg en het nieuwe Museum MoRe in Gorssel, en maakt u een stadswandeling door Doesburg. 

Weekend naar Mons
2-3-4 oktober 2015

Onder leiding van prof. dr. Nico Nelissen ging de reis dit jaar naar Mons, de Europese Culturele Hoofdstad van 2015 en de Franse stad Valenciennes. De reis werd afgesloten met een bezoek aan Waterloo waar Napoleon 200 jaar geleden verslagen werd.

Ook over de najaarsreis 2015 naar Mons en omgeving heeft Arthur Schekermans een indrukwekkende fotoreportage gemaakt.