Cursussen

iprocms_headerfoto.filename.3200_Champs Elysées

Of u nu Frans wilt leren voor uw werk, uw studie, voor de vakantie of als hobby, de Alliance Française heeft altijd de juiste cursus voor u. Zij beschikt over al meer dan een eeuw ervaring. Goed opgeleide en regelmatig bijgeschoolde docenten maken u snel en op een plezierige wijze vertrouwd met de Franse taal.
Er is een ruim aanbod van jaarcursussen voor alle niveaus, van beginners tot vergevorderden. Voor elk niveau ligt het accent op de verwerving van communicatieve vaardigheden in de Franse taal, waarbij de Franstalige cultuur en actualiteit centraal staan.

Europees Referentiekader (ERK)
De Alliance Française maakt gebruik van het Europees Referentiekader om het niveau van de cursussen aan te geven. Dit referentiekader is onder leiding van de Raad van Europa ontwikkeld met als doelstelling de beschrijving van de taalvaardigheidniveaus voor de verschillende Europese talen te standaardiseren. Hieronder een zeer beknopt overzicht:

A1 - Basisgebruiker
Heeft basiskennis van de taal, is bekend met alledaagse uitdrukkingen en elementaire zinnen over concrete behoeften.

A2 - Basisgebruiker
Bekend met vaak voorkomende uitdrukkingen. Kan communiceren over vertrouwde en alledaagse onderwerpen.

B1 - Onafhankelijk gebruiker
Kan de hoofdpunten begrijpen van alledaagse taal. Kan eigen mening geven en beschrijvingen van ervaringen en gebeurtenissen.

B2 - Onafhankelijk gebruiker
Kan kerngedachten van complexe teksten begrijpen. Kan duidelijke, gedetailleerde tekst produceren. Kan vlot en spontaan communiceren.

C1 - Vaardig gebruiker
Kan een uitgebreide toespraak begrijpen, tv-programma’s en complexe teksten. Kan zichzelf vloeiend en spontaan uitdrukken. Kan gedetailleerde beschrijvingen geven over complexe onderwerpen.

C2 – Vaardig gebruiker
Kan nagenoeg alle gesproken taal gemakkelijk verstaan. Kan zichzelf spontaan, vlot en genuanceerd uitdrukken.