Excursies 2019-2020

Jaarlijks worden er voor cursisten en leden van de Alliance Française Nijmegen reizen naar Frankrijk georganiseerd en regelmatig vindt er vanuit Nijmegen een dagexcursie plaats naar een tentoonstelling of een ander evenement dat een aspect van de Franstalige cultuur belicht.

Weekendreis: Straatsburg
27-28-29 september 2019

Onder leiding van prof. dr. Nico Nelissen gaat de weekendreis naar Straatsburg, hoofdstad van de Elzas en een van de twee hoofdsteden van Europa. Hier zetelen de Raad van Europa en het Europees Parlement. De stad kent een lange geschiedenis die teruggaat tot de Romeinen. Gedurende de Middeleeuwen komt de stad tot grote bloei, mede dankzij de ligging op een kruispunt van wegen. De stad speelt een belangrijke rol als centrum van het humanisme en wordt vervolgens een speelbal voor de grote mogendheden. Nu eens is het gebied in handen van Frankrijk, dan weer in dat van Duitsland. Tegenwoordig vervult de stad een belangrijke voorbeeldfunctie in de Duits-Franse betrekkingen. De situering van Europese instellingen heeft de stad in toenemende mate een Europees karakter gegeven.

Nico Nelissen zal u tijdens de busreis en tijdens de wandelingen door deze prachtige stad alles vertellen wat betreft de geografische, historische, demografische, politieke, bestuurlijke, sociale en culturele aspecten van Straatsburg. U vindt meer informatie in het programma.

Dankzij het wederom prachtige beeldverslag van Arthur Schekermans kunt u na- en meegenieten van deze reis. Met grote dank aan Arthur!

Drie dagen Parijs (geannuleerd i.v.m. coronavirus)
27-28-29 maart 2020

De driedaagse busreis naar Parijs is inmiddels een traditie, maar het programma is ieder jaar weer verrassend. Voor elk dagdeel staan er meerdere activiteiten op het programma waaruit u een keuze kunt maken. Zo stelt u als het ware uw eigen programma samen. Onder deskundige begeleiding ontdekt u mooie, vernieuwende, originele en actuele kanten van Parijs. U maakt een wandeling, bezoekt een tentoonstelling, bewondert de (moderne) architectuur, luistert naar muziek en geniet van de Franse keuken. Nadere informatie en een inschrijfformulier worden t.z.t verspreid onder de cursisten en de leden.