iDEAL, ja of nee ?

logo iDEAL

Het cursusjaar is weer begonnen voor de Alliances Françaises in Nederland. Ook de culturele uitjes staan weer op stapel. Een aantal Alliances is overgestapt op iDEAL om de betalingen voor lessen en andere zaken te ontvangen. Mee met de tijd, zoals dat heet. Maar het is inmiddels ook zo dat veel Nederlanders domweg verwachten dat online kan worden betaald. Gemakzuchtig misschien, maar tegelijkertijd kan het net dat zetje zijn om toch mee te doen met een activiteit van de Alliance.

Wil Kraan, directeur des cours in Zwolle, werkt al een poosje met iDEAL en is er tevreden over. “De betalingen verlopen allemaal gladjes en er is geen gedoe met incassoprocedures”. Zij weet dat sommige Alliances een beetje huiverig zijn voor weer een andere manier van betalen. Maar volgens haar is die koudwatervrees niet nodig. “Het installeren is in principe heel eenvoudig en wie er niet uitkomt, kan altijd een beroep doen op de AFPB”, zegt ze. “Daar zitten de mensen met de digitale handjes, te bereiken via de landelijke webmestre Theo von den Benken, die dan zullen helpen.”

Aan de betalingen zijn kosten verbonden, namelijk 29 cent excl. BTW (35 cent incl. BTW) per transactie, maar die wegen al snel op tegen de kosten voor automatische incasso, zeker als het daar verkeerd gaat.

Meer weten ?
Madame Wil Kraan
Directeur des Cours
Alliance Française Zwolle
e-mailadres :  cursus.zwolle@afpb.nl
Monsieur Theo von den Benken
Landelijke webmaster
Alliance Française des Pays-Bas
e-mailadres :  webmestre@afpb.nl
datum :  4 oktober 2017