Jaarcursussen

Algemene informatie cursussen voor volwassenen

Alliance Française organiseert cursussen Frans voor echte beginners én gevorderden. Deze cursussen worden gegeven door vakkundige docenten die, rekening houdend met het te volgen niveau, tijdens de lessen zoveel mogelijk Frans spreken. Naast grammatica, lezen, schrijven, luisteren en spreken, wordt veel aandacht besteed aan de cultuur, de geschiedenis, de actualiteit en de Franse samenleving.

 

Wilt u met name uw spreekvaardigheid verbeteren? Dan is een conversatiecursus de beste keuze. Het volgen van een conversatiecursus is mogelijk na het afronden van niveau A1 en A2. Door middel van een (mondelinge) niveautest kan samen met de docent worden bekeken in welke groep u het best kunt instromen.

 

Als cursist ontvangt u gratis de Carte Nationale, waarmee u kunt deelnemen aan de activiteiten van alle comités van Alliance Française des Pays-Bas.

 

 

Nieuwe cursus

In het komend jaar gaan we met een nieuwe cursus van start: A1.1 Ambiance. Deze beginnerscursus zal overdag plaatsvinden in de gezellige ambiance van Grandcafé Chagall. De cursus is speciaal voor degenen die Frans willen leren in een rustig tempo, waarbij gezelligheid centraal staat.

 

 

Lessen, leslocatielestijden

De lessen starten op 30 september 2019
De lange cursussen bestaan uit 23 lessen van 90 minuten.
Tijdens de schoolvakanties (regio Zuid) zijn er geen lessen.
Het lesgeld bedraagt € 245, exclusief lesmateriaal.

 

Onze avondlessen vinden plaats in het Da Vinci College, Bovendonk 1, 4707 ZH Roosendaal op maandag- en donderdagavond. 
De cursus A1.1 Ambiance is in Grandcafé Chagall, Markt 24 te Roosendaal, op vrijdagochtend.

 

 

Overzicht lange cursussen voor het cursusjaar 2019-2020: 

Cursusniveau

Dag en tijd

Cursusmateriaal

A1.1

Maandag 19.30

Voyages 1 Nieuw

A1.1 Ambiance NIEUW

Vrijdag 10.15

Voyages 1 Nieuw

A1.2

Maandag 20.30

Voyages 1 Nieuw

A2.2

Maandag 19.00

Voyages 2 Nieuw

B1.2

Maandag 20.00

Voyages 3 Nieuw

Conversatie A2

Donderdag 19.00

Lesmateriaal docent

Conversatie B2.1.1

Donderdag 20.30

Lesmateriaal docent

Conversatie B2.1.2

Donderdag 19.00

Lesmateriaal docent

 

Klik hier voor meer informatie over de cursusniveaus.

 

Inschrijven

Inschrijving geschiedt door het invullen en ondertekenen van het inschrijfformulier en door betaling van het verschuldigde cursusgeld. Klik hier om het inschrijfformulier te downloaden. U kunt het inschrijfformulier mailen naar: cursus.roosendaal@afpb.nl.

 

Afmelden

Afmelden kan tot uiterlijk 1 week voor aanvang van de cursus. Bij afmelden in de eerste week van de cursus wordt € 15,- administratiekosten in rekening gebracht, daarna is het volledige cursusbedrag verschuldigd.

 

Hebt u nog vragen of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met cursuscoördinator via cursus.roosendaal@afpb.nl of tel. 06 22 62 03 33.