Cultuur

Theaterreis Parijs 2019

Waar en wanneer zien we nog toneel van Franse of francofone auteurs? Dat kan gelukkig nog volop in Parijs. Vandaar deze unieke theaterreis voor liefhebbers van het Franse toneel. Schrijvers, stukken en regisseurs zijn uitgangspunt: Naast een klassiek stuk in een eigentijdse regie en toneel uit de 20e eeuw mogen hedendaagse schrijvers niet ontbreken. Altijd in theaters die de moeite meer dan waard zijn. Zo wordt het een echt Fête du théâtre

donderdag 21 maart 13.00 uur déjeuner d'accueil t/m maandag 25 maart petit déjeuner

Elke dag (ochtend of middag) is er een atelier/workshop van drie uur als inleiding op en voorbereiding van het stuk van diezelfde avond of middag.

De ateliers worden verzorgd door Alain Béziel, comédien, theatermaker en docent. Tijdens de ateliers is Frans de voertaal. Op 15 minuten loopafstand van het hotel in de studiezaal van het Centre Culturel Irlandais treffen we elkaar dagelijks voor de ateliers. Daarna déjeuner in het restaurant du quartier Les Ursulines en op zondag een gezamenlijk slotdiner in Les Editeurs.

Vier theatervoorstellingen: drie keer 's avonds naar toneel en op zondag naar een matinee voorstelling.

Racine Bérénice 17e siècle Théâtre des Quartiers d'Ivry mie en scène Gaëtan Vassart Jean-Luc Lagarce Le Pays lointain 20e siècle Odéon-Théâtre de l'Europe mise en scène Clément Hervieu-Léger Elise Chatauret Saint Félix 21e siècle Le Centquatre mise en scène Elise Chatauret Het vierde stuk wordt in december/januari bekend gemaakt.

We verblijven in het charmante Hotel des Mines, 125 boulevard St Michel, grenzend aan de Jardin du Luxembourg in het 5e arrondissement van Parijs. Alle kamers met privé badkamer en toilet.

Ieder voorjaar sinds 2000 leidt Geertruida de Boer, romaniste, een theaterreis naar Parijs. Jarenlang in nauwe samenwerking met de Alliance Française des Pays-Bas, sinds een paar jaar onder haar eigen naam. Haar inspiratie bronnen zijn o.a. de Franse literatuur en de bezoeken aan het Festival van Avignon. De keuze van de stukken bepaalt ze samen met Alain Béziel.

U betaalt € 920 voor verblijf in een 1 persoons kamer, € 840 in een 2 persoons kamer. Inclusief vier overnachtingen met ontbijt, vier keer gezamenlijk déjeuner of diner, vier ochtend- of middag ateliers met koffie/thee, een van te voren opgestuurde reader met relevante informatie, alle entrees voor de voorstellingen. Exclusief reiskosten. Er is plaats voor 20 deelnemers.

Inschrijving vóór 1 februari 2019 via email naar Geertruida de Boer, email: gertrubo@yahoo.com Met de inschrijving het verzoek om een aanbetaling van € 100 p.p. over te maken op bankrekening NL 82ABNA 0616 7732 93 tnv G.M. de Boer met vermelding Theaterreis 2019. Uw inschrijving wordt bevestigd. Bij annulering na 15 februari 2019 blijft de volledige reissom verschuldigd. Bij tijdige annulering van de theaterreis wordt het bedrag minus € 50 administratiekosten teruggestort. Voor meer info: 043 3219575 / 06 48763246 of gertrubo@yahoo.com


Au revoir au théâtre!