Welkom – Bienvenue

 

         

Wat is de Alliance Française de Walcheren?

 

De Alliance Française de Walcheren bestaat sinds 1973. Zij is aangesloten bij de Alliance Française des Pays-Bas, de federatie van de Nederlandse Alliances die in 2013 haar 125-jarig bestaan vierde. De Alliance Française zet zich in voor het bevorderen van de kennis van de Franse taal en cultuur.

Om dat doel te realiseren geeft zij tal van cursussen op verschillend niveau. Zowel voor (absolute) beginners als voor (ver) gevorderden. Zowel voor individuele deelnemers als voor organisaties en bedrijven. Voor de meer gevorderden zijn er cursussen conversatie. Ook voor leerlingen van het basisonderwijs biedt de Alliance Française een speciale cursus. In het voorjaar is er een speciale cursus Frans voor op vakantie.

Wanneer u een cursus volgt in een bepaald cursusjaar, dan bent u ook automatisch lid van onze vereniging. U betaalt dan geen extra lidmaatschap. Het is echter ook mogelijk om alleen een lidmaatschap aan te gaan, zonder een cursus te hoeven volgen. Het lidmaatschap bedraagt 30 euro per jaar, een echtpaar betaalt 40 euro. Leden en cursisten zijn van harte welkom om deel te nemen aan de culturele activiteiten. Het meenemen van een introducee is vaak ook mogelijk. Zo worden er regelmatig culturele avonden georganiseerd. Daar kan nader kennis worden gemaakt met de Franse taal en cultuur: lezingen, films en muziek.

Een belangrijke plaats in de activiteiten wordt ingenomen door de Cineclub die in het seizoen elke maand een goede en moderne Franse film met Nederlandse ondertiteling presenteert. Voor leden en cursisten geldt bij deze voorstellingen een speciale prijs. 

Voorts is er elke maand een Café français waar in een ongedwongen sfeer Frans met elkaar kan worden gesproken. 

Door middel van onze periodieke nieuwsbrief  houden we onze leden, cursisten en andere belangstellenden op de hoogte van onze activiteiten en vragen we aandacht voor andere activiteiten en aspecten van de Franse taal en cultuur.