Algemene informatie

 

Wat is de Alliance Française?

 

De Alliance Française is opgericht op 12 juli 1883 in Parijs en is een wereldwijde organisatie die haar hoofdzetel in Parijs heeft. Ze heeft als doel de Franse taal en cultuur te bevorderen en te verspreiden.

 

In Nederland werd de Alliance Française des Pays-Bas (AFPB) opgericht in 1888. Ons land telt 33 afdelingen, Zeeuws Vlaanderen (Flandre Zélandaise) is er daar één van.

 

Taalcursussen 

In Zeeuws Vlaanderen organiseren we taalcursussen op veel niveaus en voor verschillende doelgroepen: normale groepslessen, privélessen, maar ook “à la carte”, bijvoorbeeld voor bedrijven. Ook wordt er op diverse basisscholen les gegeven aan leerlingen van groep als voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

 

De cursussen zijn vooral gericht op het vergroten van de spreekvaardigheid. Het onderwijs wordt onder andere ondersteund door de Culturele Dienst van de Ambassade van Frankrijk.

 

Culturele activiteiten

Naast en ter aanvulling van het Franstalige onderwijs biedt onze afdeling tal van culturele activiteiten met lezingen, zang, theater, reizen in Frankrijk, kunst, cultuur en culinaire verrassingen.

 

Informatie:

Algemeen:
M. Jos Zwaanswijk
Reaumurstraat 21, 4532 KJ  Terneuzen, tel. (0115) 614880

E-mail: zeeuwsvlaanderen@alliance-francaise.nl

 

Cursus Frans:
Mme Monique Zwaanswijk
Reaumurstraat 21, 4532 KJ  Terneuzen, tel. (0115) 614880

E-mail: bureaucygna@hotmail.com