Filmtheater Luxor Zutphen

Filmtheater_Luxor (2)

Leden van de Alliance Française krijgen, op vertoon van hun ledenpas en voor Franse/Franstalige films, € 1,00 korting en betalen € 8,00 i.p.v. € 9,00. Kaarten zijn te verkrijgen aan de kassa en te reserveren via de site www.luxorzutphen.nl. U dient de kaarten minimaal 30 minuten voor aanvang van de film af te halen. 

Kopen via de site is helaas nog niet mogelijk.

 

Hieronder ziet u het aanbod Franse films van de komende periode. Voor het volledige filmaanbod gaat u naar de site van Filmtheater Luxor Zutphen.

 

Films in juli en augustus:

 

La Villa

Robert Guédiguian, 2017, FR, 107min

 

In een dorpje aan de kust bij Marseille komen Angèle, Joseph en Armand samen bij hun ernstig zieke vader. Sinds een familiedrama twintig jaar geleden is Angèle niet meer naar het dorp terug geweest. Nu vader Maurice een beroerte heeft gehad, komen verleden en heden samen voor de broers en hun zus. Joseph is inmiddels met pensioen en heeft verbitterd zijn idealen opgegeven, terwijl Armand probeert het plaatselijke restaurant draaiende te houden. Angèle is een gevierde actrice. Ze lijken allen te berusten in een teleurstellend leven waar geen plaats meer is voor het dorpsgevoel van vroeger. Terwijl Maurice vegeteert, worden ze geconfronteerd met het feit dat wat vroeger was, wordt ingehaald door dat wat nu is. Schoorvoetend geven ze toe aan nieuwe impulsen. La Villa won de Signis en Unimed prijzen op het festival van Venetië waar de film tevens genomineerd werd voor de Gouden Leeuw. De film is geregisseerd door Robert Guédiguian die eerder Les Neiges du Kilimanjaro maakte. Met o.a. Ariane Ascaride (Le Ciel Attendra) en Jean-Pierre Darroussin (Le Havre).

 

Voorstellingen;

Za 28 juli 18.30 uur

Zo 29 juli 20.00 uur

Do 2 augustus 20.00 uur

Za 4 augustus 18.30 uur

Woe 8 augustus 20.00 uur

 

 

Jeune Femme (Montparnasse Bienvenue)

Léonor Serraille, 2017, FR, 97min

 

In deze energieke, levendige karakterstudie van debuterend regisseur Léonor Serraille volg je de chaotische, impulsieve dertiger Paula (met verve vertolkt door Leatitia Dosch). Paula is blut, draagt een gestolen jas, heeft een verse schram op haar voorhoofd en is behoorlijk overstuur. Tien jaar lang was ze met haar vroegere docent en nu heeft hij haar gedumpt. Als wraak ontvoert ze zijn kat als ze begint aan haar zwerftocht door Parijs. Balancerend op het randje van dakloosheid probeert de vroegere ‘vriendin van’ zichzelf opnieuw uit te vinden. Ze belandt in een identiteitscrisis en werkt zich van de ene lastige in de andere absurde situatie door zich steeds voor te doen als een ander persoon. Zo vindt Paula een baan als au pair terwijl ze zelf nog vaak kinderlijk onverantwoordelijk is en bluft ze haar weg door een sollicitatie voor lingerieverkoopster.

Dit portret van een zoekende generatie is gemaakt door een vrijwel geheel vrouwelijke crew en won de Camera D’or in Cannes.

 

Voorstellingen;

Vrij 10 augustus 20.30 uur

Ma 13 augustus 20.00 uur