Menu Français

In mei 2019 heeft de Alliance Française van Zutphen een viergangen menu op de kaart staan, een heerlijke, laagdrempelige kennismaking met Frankrijk.

 

Menu

 

Verschillen Nederland-Frankrijk

Wat is belangrijk om te weten als u Fransen ontmoet? Het kennen van die basisverschillen (gewoonten, gebruiken, gebaren, enz.) kan misverstanden voorkomen. Zo begaat Ilja Gort keer op keer een doodzonde als hij iedereen blij van zin tutoyeert. Hij komt er mee weg, maar u niet.

 

Op ontdekkingsreis naar de Franse gastronomie

De tijd dat elke Nederlander wist dat olijfolie en knoflook dodelijk waren voor het nederlandse lichaam is voorbij. Maar wat zijn de gewoonten van de Fransen, welke woordenschat hoort er bij de Franse keuken, welke regionale specialiteiten zijn er zo al. Uiteraard hoort er een proeverij bij van enkele van deze specialiteiten.

 

Het rollenspel

Voor de Fransen is het leven een rollenspel. Rollenspellen en luisteroefeningen maken u aan het praten. De nadruk ligt op het gebruik van de taal en assertief reageren. Doel van dit menuonderdeel is het verbeteren van spreek-en luistervaardigheid. De docent voorziet in tips en trucs.

 

Het chanson in de Franse (taal)geschiedenis

Geschiedenis van taal- en land gelardeerd met chansons. In reuzen stappen door de geschiedenis van Clovis tot Commune overgoten met een saus van liedjes.

 

Menuprijs € 60,-

 

Wij bieden u dit menu aan op twee niveaus. Voor gevorderde beginners niveau A1-2, A2-1 en voor gevorderde gebruikers niveau A2.2 en B1-2.  

 

Dit is geen menu à la carte, u geniet van entree tot en met dessert voor slechts € 60,- . U schrijft zich in voor alle vier de avonden. Deze avonden zijn: 2, 9, 16 en 23 mei a.s. van 19.15 uur tot 20.45 uur. Minimum aantal deelnemers is 6 personen. 

 

Inschrijvingen via cursus.zutphen@afpb.nl