Professeurs / Docenten

Plage  •  Deauville  •  Calvados  •  Normandie

 
 

Corinne Spreij

La Drôme “land” est mon premier. Paris ,mon deuxième. Warnsveld est mon tout…
Qui suis-je? Corinne Sprey, orthophoniste, diplômée de l’Université de médecine de Paris, professeur de français à l’Alliance Française de Zutphen. 
La langue française est un tout que je désire faire passer à chacun de mes apprenants.
Les cours de conversation que vous suivrez chez moi ne seront jamais ternes,mais hauts en couleurs en tous points de vue!
Grâce à des textes d’actualité, des présentations de sujets libres et une méthode actuelle de grammaire, vous découvrirez ou approfondirez les richesses de la langue française. 

Je ne peux vous dire que :”bienvenue dans mes cours!”!

 Heleen Okx

Na mijn studie Frans aan de universiteit van Utrecht en Grenoble heb ik op verschillende terreinen mijn kennis van de Franse taal in praktijk gebracht. Ik heb gewerkt in het bedrijfsleven, het voortgezet onderwijs en bij de LOI. Daarnaast heb ik veel privéles gegeven. Met veel enthousiasme geef ik al meer dan 20 jaar les aan cursisten van de Alliance Française variërend van A1 tot en met B2 niveau. Ook de kindercursus voor de leerlingen van groep 8 basisschool en de vakantiecursus doe ik met veel plezier. In mijn lessen ligt de nadruk op spreekvaardigheid waarbij ik gebruik maak van muziek, film, literatuur en actualiteit. Uiteraard komen de andere vaardigheden zoals lees- en luistervaardigheid ruim aan bod. Mijn passie en enthousiasme voor de Franse taal deel ik graag met anderen en het overdragen van mijn kennis aan gemotiveerde cursisten is elk jaar weer een uitdaging.

 Béatrice Moreau

Na een jaar als au-pair in Parijs en een studie Frans aan de Universiteit van Utrecht ben ik in 1993 in Frankrijk gaan wonen en werken. Daar ben ik getrouwd en heb ik 2 kinderen gekregen. Ik werkte er met veel plezier als docente Nederlands, Engels en Frans in het volwassenenonderwijs. In 2014 hebben mijn man en ik Frankrijk verruild voor Nederland en ben ik met mijn gezin naar Apeldoorn verhuisd.

Bij de Alliançe Française werk ik vol enthousiasme met mijn cursisten aan hun spreekvaardigheid en gespreksvaardigheid, waarbij uiteraard ook grammatica en lees- en luistervaardigheid aan bod komen. Ik maak bij de lessen graag gebruik van film, muziek, (rollen)spellen en de prachtige Franse kunst en cultuur waar ik lange tijd van dichtbij heb kunnen genieten. Zo wil ik mijn kennis van de Franse taal en mijn diep gewortelde liefde voor Frankrijk overbrengen en delen met de cursisten.

Au plaisir de vous voir dans mes cours!

 Sylvia Scholder

Mijn relatie met Frankrijk begon in de jaren zeventig, van de, alweer, vorige eeuw, met frequente visites aan Parijs. Mijn taalbeheersing was toen op het niveau van de ouderwetse middelbare school: een goede grammaticale basis, maar kunnen spreken, dat was een brug te ver. De liefde bracht me voor de tweede keer in contact met de taal. De gebrekkige mondelinge vaardigheden braken me op. Dat moest veranderen. Ik koos voor en degelijke studie MO-a Frans. Via via kon ik mijn opgedane kennis  in praktijk gaan brengen bij het Institut français te Amsterdam, waar ik vijftien jaar met veel plezier gewerkt heb. Mijn werk bracht me ook in contact met mijn huidige geliefde, met wie ik menig vakantie in Frankrijk heb doorgebracht. Voor mij is er geen ander land dan Frankrijk, waar al het goede dat het leven te bieden heeft samen komt. De taalkennis draag ik graag over aan iedereen die de taal wil leren. Want als u de Fransen in hun eigen taal kunt benaderen, dan zijn het de meest voorkomende mensen ter wereld. Als gediplomeerd diëtist kan ik u daarbij ook passend informeren over de cuisine française.

A bientôt,