Cursus kiezen

De Alliance Française biedt een breed cursusprogramma aan, dit begint met Frans voor beginners en gaat tot en met een zeer vergevorderd niveau en alles daar tussen in. Op de Open Avonden kunnen we voor nieuwkomers een gedegen niveau-advies geven dankzij de instaptoets. Komend seizoen zijn de Open Avonden 6 en 11 september 2017 in Deltion Sprint Lyceum, Bagijnesingel 6 te Zwolle en op 7 september 2017 in de Open Hof, de Zuid 2 te Dronten. Steeds van 19:00 tot 21:00 uur.
Idealiter gaat dat in drie stappen.
Schriftelijke test Gesprekje met docent Inschrijven

 

 

 

 

 

 

 

 

In de cursussen bij de Alliance Française werken we volgens de systematiek van het Cadre européen commun de référence of te wel Europees Referentie Kader (ERK). Het ERK is een gemeenschappelijke indeling van de vijf taalvaardigheden (luistervaardigheid, leesvaardigheid, schrijfvaardigheid, spreekvaardigheid en interactie)

Basisgebruiker A A1 Basisniveau
A2 Overlevingsniveau
Zelfstandig gebruiker B B1 Drempelniveau
B2 Zelfstandigheid
Vaardig gebruiker C C1 Uitgebreide zelfstandigheid
C2 Zeer uitgebreide zelfstandigheid

 

De leerboeken en de praktijk in de lessen ondersteunen deze werkwijze. Het werken aan verschillende competenties houdt ook in dat de lessen afwisselend zullen zijn. We hebben de ervaring dat de meeste cursisten het belangrijk vinden om in het Frans een gesprek te kunnen voeren. Daarom besteden onze docenten tijdens de lessen veel aandacht aan spreken en aan het begrijpen van het Frans. Lesgeven gebeurt in kleine klasjes van 7 tot 12 personen.
Naast de groepscursussen in “Algemeen Frans” geeft Alliance Française Zwolle ook speciale cursussen zoals conversatie, waar onder leiding van een docent Frans gesproken wordt; Franse literatuur, waar Franse romans gelezen en besproken worden; Frans zingen, waar Franse chansons gezongen worden en Frans voor kinderen. Maar we verzorgen ook privéles, voor bedrijven of particulieren.

 

Locaties

 

De reguliere cursussen worden gegeven in het gebouw van “Deltion Sprint Lyceum” aan de Bagijnesingel 6 in Zwolle.
De cursussen op woensdag-overdag zijn in het zalencentrum van de Oosterkerk (Bagijnehof). De ingang daarvan bevindt zich aan het Koewegje 2 in Zwolle.

Deltion Sprint Bagijnesingel 6 Bagijnehof Koewegje 2

 

 

 

 

 

 

Misschien heeft u nog meer ideeën of wilt u meer informatie;
bel 038-4539513 of mail naar cursus.zwolle@afpb.nl